nieuwsbrief

Biologische tuinderij

nieuwsbrief

Zoals u weet gaat ’t leven van een tuinder niet over rozen maar over broccoli,sla, bloemkoop en aardappels. Deze echter ging het vooral over de koolgalmug (broccolivreter), Coloradokever (aardappelplanten-eter), muizen (zaden-en alleseter) en over langdurige extreme hotte en droogte; kortom een ruig jaar voor ons tot nu toe. De broccoli draagt haar kooltje zo open en bloot dat de koolgalmug zich uitgenodigd voelt om steeds weer het hart uit de plant te vreten.

Mensen, wat hebben we hard gewerkt, opnieuw aangeplant, opnieuw ingezaaid, geworsteld en wanhopig steeds opnieuw moed verzameld om het te doen met de realiteit van het biologisch tuinieren. Onze vriend, de snijbiet was vaak onze redden engel bij het mislukken van weer een teelt, wat een groeikracht heeft deze plant en wat smaakt hij goed!

De afgelopen ween heeft de verkoeling en de regen wat ruimte gegeven. De spitskool staat mooi, net als de prei, wortel en bietjes.. en heeft u ook zo genoten van de bonen en de bijzonder zoete tomaten?

We hebben nu raapsteeltjes en spinazie gezaaid voor de komende herfst. De andijvie en nog wat snijbonen staan ook op het menu.

Uw vragen of het doorgeven van vakanties graag via de email: info@gordonsspoor.nl

Met vriendelijke groenten,

Gordon, Laurens en Het Team